Titanenstrijd op TT Circuit

Geen reacties

Schaatslegende Rintje Ritsma en motorcoureur Jurgen van den Goorbergh namen het vorige week tegen elkaar op in een heuse titanenstrijd op het TT Circuit Assen. Amateur-autocoureur Ritsma nam voor de verandering plaats op de Honda CBR600RR motorfiets, terwijl Van den Goorbergh zich nestelde in een Honda Civic Type R.

De ongelijke strijd vond plaats in het kader van het televisieprogramma RTL GP. Op 5 augustus wordt de strijd pas uitgezonden, maar wij kunnen de uitkomst alvast verklappen. De Honda Civic Type R moest het afleggen tegen de supersportmotor. “Dat is ook niet vreemd’, reageert Van den Goorbergh gelaten. “De Honda CBR600RR heeft met een vermogen van 120 pk weliswaar tachtig paardenkrachten meer dan de Honda Civic Type R, maar hij weegt slechts 155 kilo, tegenover 1.238 kilo. De acceleratie van de motorfiets is dus veel sneller dan die van de auto: na drie seconden bereikt de motorfiets al een snelheid van 100 kilometer.”

In de bochten was Van den Goorbergh in de Civic Type R nog wel in staat wat terrein terug te winnen. “Met een auto heb je in bochtencombinaties op een circuit meer grip dan op een motor. Zeker onder natte weersomstandigheden. Bovendien hoef je in een auto in bochten niet zozeer te letten op steentjes of zand waarover je met een motorfiets zou kunnen uitglijden.” Ritsma bleef echter overeind en kwam als eerste over de finishlijn.