Honda verwacht veel van Insight

Geen reacties

Bij Honda vinden we geen échte primeurs op de Autosalon van Genève, al heeft de Insight hybride nog niet eerder op een Europese show gestaan. Van dat model heeft Honda zeer hoge verwachtingen.

De Insight domineert op de stand van Honda in Genève. We willen graag weten van Leo Jegen, PR-man van Honda in Nederland, wat de verkoopverwachtingen zijn voor de Insight. “We hebben een prognose in Nederland van ongeveer 4.000 stuks per jaar maar het zou zomaar flink uit de hand kunnen lopen.”

Daarmee is Honda het eerste merk op de Autosalon dat een verkoopverwachting van een model durft af te geven. Overal waar we komen wagen merkvertegenwoordigers zich niet aan een voorspelling in deze slechte economische tijd. Honda kan zich zo’n prognose wel veroorloven: “Voor de Civic Hybrid hadden we vorig jaar een afzet van 1.250 exemplaren verwacht, het werden er 5.000”, aldus Jegen.

Hij denkt dat de Insight het succes van de Civic Hybrid niet in de weg staat. Die laatste spreekt vooral zakelijke rijders aan, hij verwacht ook dit jaar weer 5.000 exemplaren te verkopen ondanks de komst van zijn goedkopere broertje. Overigens overtreft de vraag naar de Insight in Japan alle verwachtingen. In een week tijd schreef het merk 11.000 orders. Honda had gerekend op 5.000. Per maand, welteverstaan.