Honda pakt uit in Genève

Geen reacties

Honda doet er alles aan om op de Salon van Genève niet onopgemerkt te blijven. De Japanners zetten hun stand in het teken van legendes. Naast de nieuwe Legend toont Honda onder meer de Civic met de altijd smakelijke toevoeging Type R en enkele legendarische Formule 1-auto’s.

De hitsige Civic Type R staat gepland voor begin 2007, maar autoliefhebbers kunnen de hot hatch-versie van de Civic in Genève alvast bekijken. Het tweeliter blok met VTEC-klepbediening levert maar liefst 200 pk en ook de aankleding van de driedeurs doet menig liefhebbershart sneller kloppen.
Daarnaast presenteert Honda alvast enkele projecten die in de toekomst wellicht als legendarisch kunnen worden omschreven. Zoals het FCX Concept met brandstofcelaandrijving. Honda heeft daarbij rekening gehouden met het gebrek aan waterstofstations, met de derde generatie van het Home Energy Station kan je gewoon thuis bijtanken.

De Legend, het nieuwe topmodel van Honda doet dat nog eens dunnetjes over. De lichtmetalen 3,5 liter V6 24V VTEC-motor is goed voor 295 pk en een maximum koppel van 353 Nm bij 5.000 toeren. Om deze brute kracht op het wegdek te houden, beschikt de Legend standaard over vierwielaandrijving onder de bescheiden naam Super Handling All-Wheel-Drive. De Legend onderstreept dat Japan een reputatie hoog te houden heeft op het gebied van technologische snufjes. Hij beschikt onder meer over adaptieve cruise control en het Collision Mitigation Brake System, dat automatisch ingrijpt bij een naderende botsing. Mocht er toch een voetganger geraakt worden, kan deze rekenen op een zachte landing, dankzij een pyrotechnische motorkap, eveneens bekend van de Citroën C6 en Jaguar XK.