Honda Insight nu van alle kanten belicht

Geen reacties

De eerste foto’s van de Europese versie van de Honda Insight zijn uitgelekt. We weten nu ook hoe de achterkant van de nieuwe hybride eruit ziet. Geïnteresseerden moeten nog een paar maanden wachten, de Insight staat pas in het voorjaar in de showroom.

Een maand geleden gaf Honda het eerste plaatje vrij van de Insight. Dat was de Amerikaanse uitvoering die binnenkort debuteert op de Autoshow van Detroit. Deze nieuwe foto’s tonen de Europese versie, die slechts op details afwijkt. We weten nu ook hoe de achterzijde van de hybride er uitziet.

De Insight heeft een 1.3 benzinemotor onder de kap, gekoppeld aan een elektromotor. Het IMA-hybridesysteem is lichter en compacter dan in de Civic Hybrid. Het grootste voordeel is dat Honda de Insight goedkoper kan produceren dankzij de verwachte afzet van 200.000 stuks per jaar.

Het nieuwe model moet voor een belangrijk deel gaan bijdragen aan de doelstelling van het Japanse merk om in 2010 jaarlijks een half miljoen hybrides te produceren. Dit jaar nog krijgt de Insight gezelschap van de CR-Z, een hybride coupémodel, en in 2010 volgt de Jazz Hybrid.