Honda onthult OSM conceptcar in Londen

Geen reacties

Honda zal op de autoshow van Londen een conceptcar onthullen die de naam OSM draagt. De lichtgewicht roadster is voorlopig puur een designstudie en nadrukkelijk geen hint naar de opvolger van de S2000.

Honda leukt de autoshow van Londen op met de onthulling van de OSM conceptcar. OSM staat voor Open Studie Model en dat slaat de spijker aardig op z’n kop. Open dat is ‘ie en voorlopig blijft het bij een studiemodel. Het design zal kenmerken vertonen van toekomstige Honda’s.

Uiteraard wordt bij de OSM aan het milieu gedacht, een woordvoerder van Honda rept van een ‘zuinige lichtgewicht sportwagen’. Hij noemt de OSM in een adem met de conceptcar CR-Z, die vorig jaar op de Motorshow van Tokio debuteerde. In hoeverre de CR-Z iets met de OSM te maken heeft vermeldt Honda verder niet.

Het design van de OSM is afkomstig van Honda’s Europese ontwerpcentrum, dat in het Duitse Offenbach is gevestigd. De OSM is volgens Honda nadrukkelijk geen concept voor de opvolger van de S2000. Eind juli, wanneer de autoshow van Londen van start gaat, weten we meer. Tot die tijd moeten we het met een tekening doen.