Honda voelt zich lekker

Geen reacties

Met de Tokyo Motor Show in het vooruitzicht geeft Honda alvast een voorproefje van de modellen waarmee het merk in het thuisland uitpakt. Tussen de in totaal 25 autos die op de stand van Honda te zien zijn, staan drie nieuwe concept cars. En kennelijk willen de Japanners uitdragen dat ze lekker in hun vel zitten, want Feel FINE is voor Honda het thema van de show.

Nu heeft Honda zelf ook alle reden om tevreden te zijn, want met de onlangs ge├»ntroduceerde Civic laat het merk zien een spannende nieuwe weg te zijn ingeslagen. Met drie bijzondere prototypes gaat Honda nu vol overtuiging verder op die weg. Om te beginnen is er de strak vormgegeven Sports 4, een kruising tussen een vierdeurs sedan en een coup├ę waarmee Honda autorijden weer opwindend wil maken.

Het tweede studiemodel is de W.O.W Concept, een compacte vijfdeurs auto die wel wat weg heeft van de Peugeot 1007. Maar dat zal wel komen door de in totaal vier schuifdeuren die in tegenovergestelde richting openen. Ongetwijfeld is de persoon die deze auto heeft ontworpen een hondenliefhebber, want in het dashboard is een specifieke ruimte gereserveerd voor onze trouwe viervoeters. Tenslotte laat Honda de FCX Concept zien, een luxueuze vierdeurs sedan die vooral opvalt door een enorme achterkant. Met deze auto wil Honda vorderingen die het heeft gemaakt op gebied van de brandstofcel, wereldkundig maken. Bijzonder aan de FCX is de lage vloer en het lage zwaartepunt van de auto.

Overigens heeft Honda ook nog wat autos uit de dagelijkse realiteit op de stand staan. De nieuwe Civic en Civic Hybrid vinden bijvoorbeeld een plekje in de Civic-zone, terwijl de Legend met vierwielaandrijving te vinden is in de Advanced Technology-zones. En de concepten? Die vind je in de Concept-Vehicle zone. Je moet toch wat bedenken voor een autotentoonstelling.