Honda werkt toe naar nieuwe NSX

Geen reacties

Met de Advanced Sports Car (ASC) onthult Honda in Detroit een voorproefje van de nieuwe NSX. Weliswaar draagt de concept car de merknaam Acura, maar op de Amerikaanse markt valt de NSX dan ook onder Honda’s luxemerk.

Waar de legendarische NSX nog werd aangedreven door een V6 VTEC middenmotor, is de Acura Advanced Sports Car voorzien van een V10 in het vooronder. Het vermogen, waarvan nog geen cijfers bekend zijn, wordt overgebracht op alle wielen, maar de meeste kracht gaat via het Super Handling All-Wheel Drive systeem naar de achterwielen, zoals het een heuse sportwagen betaamt. Het motorblok van de ASC ligt nu voorin, waardoor de ASC een meer klassiek sportwagenprofiel heeft gekregen dan zijn voorganger, met een korte kont en een langgerekte neus.

De langgerekte LED-voorlichten weerspiegelen de inklapbare koplampen van de eerste generatie NSX. Ook de vorm van de achterlichten en de zwarte cockpit moeten oude tijden doen herleven. De Acura Advanced Sports Car heeft 19-inch wielen aan de voorzijde en de achterwielen zijn een inch groter. Het gewicht van de sportauto is laag gehouden door veel gebruik te maken van koolstofvezel.