Honda grootste stijger

Geen reacties

Honda is de grootste verkoopstijger op de Nederlandse automarkt vanaf januari tot en met mei 2007. In vergelijking met dezelfde periode in 2006 verkocht Honda dit jaar 42 procent meer auto’s. Met de huidige cijfers is het marktaandeel van Honda aanzienlijk groter dan eind 2006. Het leeuwendeel van de verkopen komt voor rekening van de Honda Civic.

De Nederlandse autokoper is Honda gunstig gezind. Van de in totaal 242.042 in Nederland afgeleverde personenauto’s dragen er tot nu toe 2.886 een Honda-embleem. In dezelfde periode vorig jaar stond het aantal Civic’s dat de showroom verliet nog op 754. Met een verkoopaantal van 1.403 stijgt de Honda Civic 19 plaatsen op de modellenladder.

Dat de nieuwe modellen van Honda het goed doen blijkt behalve uit de hoge verkoopcijfers van de Civic ook uit die van de nieuwe Honda CR-V. Sinds het moment dat hij in januari bij de dealers verscheen, werden er tot nu toe 752 afgeleverd. Dit betekent dat er nu al 230 CR-V’s meer zijn verkocht dan in heel 2006.

Met de nieuwe CR-V heeft Honda samen met de Civic een waar verkoopsucces . Op de derde trede van Honda’s erepodium staat de Honda Jazz, waarvan er in de eerste maanden van dit jaar 471 zijn verkocht.