Ultimate Edition luidt einde Honda S2000 in

Geen reacties

Het afscheid van de Honda S2000 nadert dus Honda zet de sportieve roadster nog een keer in het zonnetje. Dat doet het merk met de Ultimate Edition, de laatste serie van de S2000.

Eerder deze week berichtten we al dat de Honda S2000 het einde van het jaar niet haalt. Geen schande, het model is alweer tien jaar op de markt. Een opvolger komt er voorlopig niet dus liefhebbers moeten het doen met de S2000 Ultimate Edition.

Deze speciale serie onderscheidt zich door de speciale kleur ‘Grand Prix White Body’. Het is dezelfde kleur als Honda op z’n eerste Formule 1-auto in 1964 gebruikte. De wielen zijn grafiet-kleurig en het interieur kenmerkt zich door de rood lederen bekleding. Elk exemplaar krijgt een uniek nummer, dat vermeld staat op een plaatje in de dorpel.

Verder blijft alles hetzelfde, ook de 2,0 liter VTEC-motor met 240 pk. Deze krachtbron kan maar liefst 9000 tpm draaien en heeft diverse onderscheidingen gekregen in de afgelopen tien jaar. Honda toont de Ultimate Edition op de Autosalon van Genève in maart, de productie start nog dezelfde maand. Eind juni rolt de laatste S2000 van de band.