Vernieuwde Honda Legend nauwelijks duurder

Geen reacties

Honda maakt de prijs bekend van de gefacelifte Legend: 81.300 euro. Het vlaggenschip van het Japanse merk heeft een vernieuwde motor met meer trekkracht en een licht gewijzigd uiterlijk.

81.300 euro is de prijs die Honda voor de vernieuwde Legend vraagt. De prijsstijging van 300 euro is bescheiden te noemen, hoewel een deel te danken is aan het gunstigere energielabel. Dankzij de efficiëntere motor betaalt de consument minder slurptax. De Legend heeft nu een energielabel F in plaats van G.

De cilinderinhoud van de V6 groeide van 3,5 naar 3,7 liter waardoor de trekkracht is toegenomen tot 371 Nm. De Legend is iets sneller, voortaan duurt de ‘0-100-sprint’ nog maar 7,1 seconden. Belangrijker is de reductie van de CO2-uitstoot van 282 naar 269 g/km, bovendien voldoet de Legend vanaf nu aan de euro-5 uitlaatgasnorm.

De Legend 2009 is te herkennen aan de vernieuwde grille, voorbumper, koplampen en motorkap. Ook de achterlichten en -bumper zijn opnieuw getekend, net als de 18 inch lichtmetalen wielen. De vernieuwde Legend staat in december bij de dealers.