Voorproefje NSX-opvolger staat in Detroit

Geen reacties

Acura, het Amerikaanse prestigemerk van Honda, presenteert volgende maand op de Detroit Motor Show de Advanced Sports Car-concept. Dit studiemodel is hoogstwaarschijnlijk de voorbode van de opvolger van de legendarische Honda NSX.

De Honda NSX (in de VS heette de auto Acura NSX) was zo’n sportwagen waarvan vriend en vijand het er over eens was dat hij briljant was, maar die niemand kocht. Zelfs het feit dat racelegende Ayrton Senna zich met de afstelling van de auto had bemoeid mocht niet baten – hoewel de auto Ferrari’s en Porsches partij kon geven, werd hij nooit een succes. Met de nieuwe NSX wil Honda een nieuwe poging wagen.

Behalve de schets die Honda heeft vrijgegeven is er nog weinig bekend over de Advanced Sports Car Concept; duidelijk is dat hij een andere lay-out krijgt dan zijn illustere voorganger (zie foto), met dik uitgeklopte wielkasten, een slanke taille en stoere schouders. De achterzijde krijgt een scherp silhouet en wordt bekroond met een diffusor en vier dikke uitlaateinden. Kortom: de Advanced Sports Car wordt een zeer stoere auto. Wat de motorisering betreft is nog niets zeker; Honda heeft wel laten weten dat de nieuwe NSX in ieder geval een V10-motor krijgt.