Honda Civic Type S: wereldprimeur in Londen

Geen reacties

Vandaag wordt de driedeurs Honda Civic officieel onthuld. Het spannende model draagt de toevoeging “Type S” en staat begin 2007 in de showroom. De eerste publieke kennismaking volgt op de British International Motor Show in Londen van 20 tot 30 juli.

De Civic Type S heeft dezelfde maten als het vijfdeurs model maar oogt nog nadrukkelijker als een coupé. De uitstraling sluit perfect aan bij het sportieve karakter van onderstel en motoren. Honda biedt de keuze tussen een 1,8-liter benzinemotor of een 2,2-liter commonrail turbodieselmotor die ieder een vermogen van 103kW/140pk leveren. Beide uitvoeringen zijn standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Honda doet haar uiterste best om een jongere doelgroep aan te spreken. Dat moet lukken, want de rappe modellen zijn erg gewild bij jeugdige automobilisten. De standaarduitrusting moet de MTV-generatie zeker aanspreken, want iedere Civic S-type staat op 17 inch lichtmetalen velgen, heeft geïntegreerde side skirts, een voor- en achterspoiler en een grotere spoorbreedte achter. Ook airconditioning is standaard, evenals een ruime hoeveelheid veiligheidsverhogende zaken. De Nederlandse prijzen van de Honda Civic S-type worden later bekend gemaakt.