Ruim 600 pk voor Honda NSX

Geen reacties

Het duurt nog ruim twee jaar voor we er van kunnen genieten, maar het is nu bekend geworden dat de nieuwe Honda NSX over ruim 600 pk zal beschikken. Tenminste, wanneer alle cilinders zijn ingeschakeld, want om het verbruik in de hand te kunnen houden, is het ook mogelijk op halve kracht te rijden.

De Honda NSX wordt een directe concurrent van de Nissan GT-R. Qua design lijkt de NSX het onderspit te gaan delven, maar Honda gooit het over een andere boeg. Met een drastisch lichtere auto en een hoger vermogen moet de Honda NSX wel uitstekende prestaties leveren.

De Honda NSX wordt voorzien van een 5,5-liter V10-krachtbron met meer dan 600 pk. Dat lijkt niet meer van deze tijd, waarin verbruik en uitstoot van schadelijke stoffen hoog op de agenda staan. Maar daar heeft Honda een oplossing voor gevonden. Wanneer de bestuurder er niet op uit is de auto eens flink de sporen te geven, kan hij ervoor kiezen vijf cilinders uit te schakelen.

De krachtbron wordt gekoppeld aan een zestraps automatische transmissie, een zevende versnelling vindt Honda niet noodzakelijk vanwege de grote cilinderinhoud. Dankzij een dubbele koppeling moeten de schakeltijden minimaal blijven. Vierwielaandrijving is standaard. De aandrijfkrachten kunnen variabel tussen de achterwielen worden verdeeld ten gunste van de wegligging van de auto. De Honda NSX zal omgerekend ruim twee ton gaan kosten.