Nieuwe Honda Civic Hybrid geïntroduceerd

Geen reacties

Honda geeft met de nieuwe Civic Hybrid een nieuwe impuls aan het hybrideprogramma van het merk. Met de Insight uit 1999, de Civic IMA en de Accord Hybrid heeft Honda wereldwijd al meer dan 130.000 hybride-auto’s verkocht. Dat aantal zal met de Civic Hybrid van 22.850 euro waarschijnlijk snel verder oplopen.

Onder het futuristische design, met gebogen daklijn, vlakliggende voorruit en korte overhangen, schuilt even moderne technologie. De Honda Civic Hybrid wordt aangedreven door een nieuwe 1,3 liter benzinemotor met drietraps i-VTEC-systeem en een flink vernieuwd Hybrid IMA-systeem (Integrated Motor Assist). Deze combinatie presteert beter dan zijn hybride-voorgangers op alle gebieden. Zo bedraagt het verbruik slechts 4,6 liter per 100 kilometer, terwijl de motor in kracht is toegenomen.

De Honda Civic Hybrid is voorzien van een continu variabele transmissie (CVT), die ervoor zorgt dat de IMA-aandrijving altijd zo efficiënt mogelijk werkt. Andere voorzieningen op de nieuwe Civic Hybrid zijn onder meer ABS, EBD (elektronische remkrachtverdeling) en VSA stabiliteitscontrole. De standaarduitrusting bestaat uit onder andere actieve hoofdsteunen, automatische airconditioning, zes cd-wisselaar, cruise control en stoelverwarming. De Honda Civic Hybrid is leverbaar vanaf 22.850 euro.