Civic driedeurs op Londen Motorshow

Geen reacties

Honda maakte bij de introductie van de Civic Hybrid in Madrid bekend dat de driedeurs versie van de populaire nieuwe Civic zijn debuut beleeft op de komende Londen Motorshow. Deze autoshow voor het publiek geopend van 20 juli tot en met 30 juli 2006, met daaraan voorafgaand een persdag (dinsdag 18 juli) en een speciale vakdag (woensdag 19 juli).

Om te weten hoe de driedeurs Civic eruit gaat zien, moeten we de gele Civic Type R, die op de autosalon van Genève zoveel aandacht trok, in gedachten nemen. De nieuwe driedeurs versie van de bewierookte Civic lijkt hier als twee druppels water op, maar dan natuurlijk ontdaan van alle toeters, bellen en vleugels die de Type R zijn specifieke sportieve uiterlijk geven. De verkoopstart van de driedeurs Civic staat gepland voor winter 2006/2007.

Serieuze autoshow
Naast de wereldpremière van de Vauxhall/Opel Corsa (zie ons nieuwsbericht hierover bij Opel) is de Honda Civic driedeurs nu dus de tweede grote primeur voor de komende autoshow in Londen, die officieel wordt aangeduid als ’British Internationale Motor Show’.
Nadat de Britse autoshows in Londen en Birmingham de afgelopen jaren veelal een bestaan in de marge leidden, begint het er nu dus op te lijken dat we de komende editie in Londen met diverse grote primeurs wel weer serieus moeten nemen.
We houden u op de hoogte zodra er meer te melden valt rond deze autoshow in hartje zomer.

Meer Honda-Nieuws
En Honda heeft nog meer nieuws in petto. Zoals de Legend, waarvan ook al een voorproefje op de Honda-stand in Genève te zien was. De definitieve versie van dit luxueuze model staat in september 2006 op de Autosalon van Parijs. De vaderlandse autopers kan op 11 en 12 juli aanstaande in en rond Salzburg kennis maken met het nieuwe vlaggenschip van de Honda-vloot. Het topmodel wordt volgestouwd met allerlei technische hoogstandjes, zoals ’Adaptive Cruise Control’ (ACC), EPS, Brake-Assist, enzovoorts. Hij is vanaf najaar 2006 te koop. Zijn ’instapprijs’ komt rond 70.000 euro te liggen.

Blik in de toekomst
Voor nog wat verder in de toekomst staat de nieuwe Accord gepland. Deze komt in de loop van 2008 op de markt en krijgt ook veel van de hi-tech voorzieningen die we komende najaar reeds in de nieuwe Legend kunnen aantreffen. Honda duidt de huidige Accord, die binnenkort ook al Adaptive Cruise Control krijgt, en de in aantocht zijnde nieuwe generatie aan als ’Alternatieve Premium-modellen, die vooral de concurrerende typen van Audi, BMW, Cadillac en Mercedes-Benz het vuur na aan de schenen moeten gaan leggen.