‘Honda komt met hybride Jazz’

Geen reacties

Honda is van de plan het hybride-assortiment uit te breiden met de Jazz. Dat zou dan de eerste hybride-auto in het B-segment moeten worden, zo meldt het Britse tijdschrift Autocar.

Honda breidt het aantal hybridemodellen gestaag uit, ook de Jazz moet eraan geloven. In 2010 wil het merk 500.000 hybrides per jaar verkopen, wereldwijd, dus het aanbod van modellen met verbrandings- en elektromotor moet worden uitgebreid.

In de compacte en lichte Jazz zorgt de hybridetechniek waarschijnlijk voor aansprekende verbruiks- en uitstootcijfers. Autocar spreekt van 90 g/km CO2-uitstoot, daarmee zou het een van de schoonste productieauto’s worden.

De Jazz krijgt dezelfde techniek als de volgend jaar te verschijnen Insight, een 1,3 liter motor gekoppeld aan een elektrokrachtbron. Het verbeterde IMA-hybridesysteem is compacter en lichter dan in de Civic Hybrid. Wanneer de Jazz Hybrid in 2010 verschijnt is het de vierde hybride in het gamma van Honda, naast de Civic, Insight en de CR-Z, een hybride coupé die volgend jaar op de markt komt.