Honda “Out of the box thinking”

Geen reacties

Honda is in Japan het op één na grootste automerk. En het is wereldwijd de grootste producent van automotoren. Aan hi-tech dus geen gebrek op de Honda-stand in Tokyo. Plus een paar prachtige prototypes. Zoals de CR-2. Het moet al gek lopen als dit niet de opvolger wordt van de ooit zo populaire Honda CR-X. Honda zegt wel: ”Het is nog maar een concept”, maar via de Nederlandse delegatie in Tokyo kwam ik toch aan de weet dat deze CR-2 in 2009 best eens in ons land op de markt zou kunnen komen. En dat nog wel met een hybride-aandrijving. Conclusie: de lichtgewicht, hi-tech CR-2, zoals die in Tokyo stond, lijkt een serieuze voorloper van een nieuwe sports-hybride.

Tijdens de Tokyo autoshow leerde ik ook weer een nieuwe kreet: ”out of the box thinking”. Zeg maar creatief denken, zonder concessie. Honda heeft als resultaat van dit soort denken een Puyo ontworpen. Volgens de fabrikant is dit merkwaardige schepsel een voorbeeld van een minimalistisch voertuig met als kernwaarden: Clean, Safe en Fun. Aan de buitenkant ontbreekt iedere rand. Het is één grote aalgladde vierwieler met een grote glazen koepel aan de bovenkant. In- en uitstappen gaat via wegklappende zijpanelen.

Van de productpremières op de Honda-stand noemen we de Inspire, de StepWagon, de Endurance Racer en een dieselende versie van de op komst zijnde nieuwe Accord.
Van groot belang is de nieuwe Fit. Die gaat vanaf eind 2008 in Nederland de huidige Jazz vervangen. Hij komt sowieso met keus uit twee motoren: een 1,3 liter en een 1,5 liter erm misschien nog andere aandrijfvormen.