Honda Insight flink goedkoper dan Toyota Prius

Geen reacties

Honda heeft de prijzen bekend gemaakt van de Insight. De kersverse hybride heeft een vanafprijs van 19.950 euro, zo’n 5.000 euro minder dan de huidige Toyota Prius en de Civic Hybrid.

Honda zet de Insight scherp in de markt met een prijs van 19.950 euro. Standaard krijgt de koper automatische airconditioning, elektrisch bedienbare zijruiten, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, stabiliteitscontrole en de eco-assisitent – een boardcomputer die de bestuurder stimuleert om zuinig te rijden.

Een stap hoger staat de Comfort, die 15 inch lichtmetalen wielen en een radio/cd/mp3-speler toevoegt aan de uitrusting. De prijs van deze versie is 20.950 euro. De topuitvoering heet Elegance en kost 22.600 euro, nog altijd zo’n 2.500 euro minder dan de Toyota Prius. Wat de nieuwe Prius, die later dit jaar op de markt komt, gaat kosten is nog niet bekend maar die lijkt qua prijs en kwaliteitsbeleving iets hoger in de markt te staan dan de Insight.

Kopers van een Insight betalen slechts een kwart van de reguliere motorrijtuigenbelasting vanwege de geringe CO2-uitstoot van het model. Bovendien betalen zakelijke rijders slechts veertien procent bijtelling. De nieuwe Insight staat in april bij de dealers.