Honda Fit maakt Amerikaans debuut

Geen reacties

Honda heeft op de Autoshow van New York de nieuwe Fit geintroduceerd, die in Europa als Jazz door het leven gaat. In Japan rijdt de compacte MPV al rond, maar Europa staat voorlopig nog op de wachtlijst.

De auto die hier op de foto staat kunnen we betitelen als de nieuwe Jazz. In september vorig jaar werd de Japanse versie al onthuld. Qua uiterlijk lijkt er ten opzichte van de oude Jazz niet veel veranderd, met koplampen die doen denken aan de vorige generatie Civic. Toch staat hier het nieuwe model, dat zowel sportiviteit als ruimte moet uitstralen.

Dat is volgens Honda dan ook het unique selling point: sportief rijgedrag gecombineerd met maximale functionaliteit. Het ruimtewondertje is uitgerust met ‘Magic Seats’, oftewel multifunctionele achterstoelen die naar wens op allerlei manieren gebruikt kunnen worden, door middel van kantelen, omklappen of draaien.

Het dashboard kunnen we gerust ‘spacy’ noemen, en lijkt op dat van de Civic. Noviteiten voor de nieuwe Jazz/Fit zijn een nieuw navigatiesyteem en een USB-audiointerface. Enkele van de onlangs op de Accord gepresenteerde veiligheidssnufjes vinden hun weg naar het nieuwe compacte model. Onder de motorkap is er in ieder geval een geheel nieuwe 1.5 16v benzinemotor.

De Europese versie wordt onthuld op de Autoshow van Londen, in juli. Waarschijnlijk staat hij pas tegen het einde van het jaar in de Nederlandse showrooms.