Honda Jazz weer winnaar Tevredenheids Trofee

Geen reacties

De Honda Jazz is net als voorgaande jaren als beste uit de bus gekomen bij de Autoweek Tevredenheids Trofee. In het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek eindigde de Toyota Prius als tweede en de Honda Accord bezet de derde plaats.

Net als bij de voorgaande edities heeft de Honda Jazz de meest tevreden gebruikers. De Japanse merken scoren sowieso erg hoog, de hele top acht wordt bezet door Japanse modellen. Onderaan de lijst zien we vooral Koreaanse en Franse merken. De drie modellen met de laagste score zijn de Renault Megane en Peugeot 307 en 407.

De winnaars van de verschillende klassen zijn: Honda Jazz (compact), Toyota Prius (compacte middenklasse), Honda Accord (middenklasse), BMW 5-serie (executive), Toyota Verso (MPV) en de Honda CR-V (SUV). Het onderzoek biedt ook inzicht in andere onderwerpen. Zo heb je met een Peugeot 407, Chevrolet Captiva of Mercedes E Klasse de meeste kans op pech onderweg en vonden er de meeste terugroepacties plaats van de Chevrolet Captiva, Honda Civic en Volvo XC90.

Opvallend is verder dat veel modellen die het goed doen in de verkooplijsten ondergemiddeld scoren, zoals de Opel Zafira en Vectra, Renault Clio, Volkswagen Polo en Fox, Kia Picanto en Seat Ibiza. Aan het tevredenheidsonderzoek, dat wordt georganiseerd door onderzoeksbureau Trendbox en het tijdschrift Autoweek, deden ruim 11.000 auto-eigenaars mee.