Mugen breekt S2000 open

Geen reacties

Mugen is al sinds jaar en dag de huistuner van Honda. Op de Tokio Auto Salon is het meest recente werkstukje van de firma te zien: de Open Top Pure Sports Concept. Een verbouwde Honda S2000, waarmee men Honda’s merkenkampioenschap extra onder de aandacht wil brengen.

Mugen heeft zich vooral uitgeleefd op de voorzijde van de S2000. Het model kreeg de uitstraling van raceauto, een effect dat nog wordt versterkt door een grote rolbeugel annex spoiler achterop en het opstaande randje dat als voorruit dient. Het is de bedoeling dat de rijwind hierdoor over de bestuurder heen wordt geleid, maar een pilotenbril (en een setje tandenstokers om vliegjes uit het gebit te peuteren) is waarschijnlijk geen overbodige luxe.

Waarschijnlijk is Mugen er niet meer aan toegekomen ook de aandrijflijn onder handen te nemen, want er wordt met geen woord gerept over de prestaties van de Open Top Pure Sports Concept. Toch doen de dikke uitlaatpijpen en het gebruik van lichtgewicht materialen vermoeden dat deze Honda meer in huis heeft dan de standaard S2000. Mugen bouwt overigens maar één showexemplaar van het model.