Toyota Prius-killer: Honda Insight

Geen reacties

Honda toont op de Autosalon van Parijs de Insight concept, een voorbode voor een hybride auto onder de Civic. Het productiemodel komt volgend jaar op de markt en wordt goedkoper dan de Toyota Prius.

De Honda Insight concept geeft een zeer duidelijke hint naar het uiterlijk van het uiteindelijke productiemodel. Het design laat er geen misverstand over bestaan dat de Insight een regelrechte aanval is op de Toyota Prius. Volgens Honda wordt het model aanzienlijk goedkoper dan de genoemde concurrent.

Dat is mogelijk vanwege de toepassing van een vernieuwd IMA-hybridesysteem, dat goedkoper is om te produceren dan de versie die in de Civic Hybrid zit. De Insight zal volgend jaar naast z’n hybridebroertje van de band gaan lopen in de Honda-fabriek in Suzuka, Japan.

Het hybridemodel maakt gebruikt van een volledig nieuw platform, de accu’s en de benodigde techniek hebben een plaats gekregen onder de vloer van de bagageruimte. Op de Autosalon van Parijs maakt de Insight z’n debuut, waar hij samen met de eerder gepresenteerde conceptcar CR-Z en de waterstofauto Clarity Honda’s groene visie vertolkt (tweede foto).