Vernieuwde Honda Legend onthuld

Geen reacties

Honda heeft de nieuwe Legend gepresenteerd. Het uiterlijk is hier en daar wat uitgepast, maar het meest opvallende wapenfeit is de nieuwe V6-krachtbron met een grotere cilinderinhoud maar een lager brandstofverbruik.

De grotere cilinderinhoud heeft vooral positieve gevolgen voor het koppel. In het gehele toerengebied is de trekkracht toegenomen en dat is bijvoorbeeld te merken aan de acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur. Voor deze standaardsprint heeft de Honda Legend 7,1 seconden nodig. De krachtbron is gekoppeld aan een verbeterde vijftraps automatische transmissie. Het is ook mogelijk van versnelling te wisselen via paddles aan het stuur.

De nieuwe Honda Legend is voorzien van een geavanceerd Active Noise Cancellation-systeem, dat voor serene rust aan boord moet zorgen. Via het Bose-audiosysteem worden geluiden met een lage frequentie uitgeschakeld door een ‘tegengeluid’ te produceren. Daarnaast heeft Honda andere soorten isolatiemateriaal gebruikt om geluiden van buiten tegen te gaan.

Uiterlijk is de vernieuwde Honda Legend te herkennen aan de nieuwe koplampen, de andere motorkap en de gewijzigde voorschermen. Van achteren gezien, verraadt de nieuwe kofferklep dat het om het nieuwe model gaat. De Legend is voorzien van 18-inch wielen.