Honda FC Sport Concept: waterstofbommetje

Geen reacties

Honda presenteert op de Autoshow in Los Angeles de FC Sport Design Concept. Deze spectaculaire conceptcar moet laten zien hoe je waterstoftechniek in een spannend jasje kunt verpakken.

De Honda FC Sport Design Concept is een driezits sportauto. Voorin staat een stoel, schuin erachter aan de linker- en rechterkant zijn de andere zitplaatsen. Het model heeft geen deuren maar instappen kan door het dak omhoog te klappen, net als bij een straaljager. De witte kleur moet benadrukken dat het hier om een ‘schone’ auto gaat.

Verantwoordelijk daarvoor is de waterstoftechniek. De twee waterstoftanks liggen als een Ferrari-motor zichtbaar onder de achterruit. De elektromotor en het accupakket zijn rondom de achteras gepositioneerd om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden.

In het interieur zijn volgens Honda voornamelijk biologische en organische materialen gebruikt, het plaatwerk aan de buitenkant is vervaardigd uit bio-plastic. Voorlopig blijft het bij een studiemodel, hoewel Honda behoorlijk ver is op het gebied van waterstof. In Amerika rijden de eerste exemplaren van de waterstofauto FCX Clarity al een tijdje rond.