Honda bevestigt nieuwe City

Geen reacties

Op de autotentoonstelling van Istanbul zal Honda volgende maand de nieuwe City onthullen. De City is de sedanversie van de Jazz en zal vooralsnog niet naar Nederland komen, omdat de vraag naar compacte sedans hier te klein is.

De productie van de Honda City zal van start gaan in Thailand. Daarna zal de auto ook in Turkije worden gebouwd. Dichter bij Europa komt de auto voorlopig echter niet. Toch zou het nieuwe model meer kans van slagen hebben dan zijn voorganger. De auto is beter geproportioneerd en ook de kwaliteit en afwerking zijn volgens Honda sterk vooruitgegaan. Binnenin profiteren de inzittenden van ruimere zitplaatsen en extra opbergvakken dankzij de toegenomen wielbasis.

Honda heeft voor het nieuwe exterieurontwerp visuele elementen van de Accord overgenomen. De motor wordt gedeeld met de nieuwe Jazz, althans de Japanse en Amerikaanse versie van de stadsauto. De 1,5-liter krachtbron levert 120 pk. Dat is 20 pk meer dan zijn voorganger. Wie aan 100 pk voldoende had, kan ook kiezen voor de vernieuwde 1,4-liter. Met deze motor kan de City in 11,8 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren. In combinatie met een vijftraps automaat duurt de sprint echter een stuk langer: 14,7 seconden.