Honda Formule 1-team verkocht

Geen reacties

Drie maanden nadat autofabrikant Honda haar Formule 1-activiteiten staakte, is het raceteam verkocht. Voormalig teambaas Ross Brawn heeft de renstal overgenomen. Onder de naam Brawn GP verschijnt het team in de BGP 001 op 29 maart aan de start van de Grand Prix in Melbourne.

Vanwege de financiële crisis besloot Honda eind vorig jaar om te stoppen met de F1. Jaarlijks kostte het kampioenschap de Japanse autobouwer 225 miljoen euro. Nu is dan de feitelijke verkoop bekendgemaakt. Het hoofd van het Honda Racing F1 Team, Ross Brawn, heeft alle aandelen van Honda overgenomen. Brawn werkte behalve voor Honda eerder voor Benneton Formula en het Scuderia Ferrari F1-team. Er is niet bekendgemaakt hoeveel hij voor het Honda F1-team heeft betaald.

Bij de bekendmaking onthulde Brawn zijn team’s F1-auto voor seizoen 2009, de BGP 001, op het Engelse circuit Silverstone. De auto is voorzien van motoren van Mercedes. Het chassis en de versnellingsbak zijn daaraan aangepast. Brawn wil op 29 maart met de BGP 001 aan de start van de Grand Prix in Melbourne verschijnen.

Het gerucht dat het talent Bruno Senna zou worden aangetrokken kunnen we naar het rijk der fabeltjes verwijzen. Vanwege het gebrek aan voorbereiding heeft Brawn ervoor gekozen de BGP 001 te laten besturen door de ervaren Honda F1-coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello. Zij krijgen de moeilijke taak de bolide in de kortst mogelijke tijd te prepareren. “Door het gebrek aan testmogelijkheden kunnen we waarschijnlijk wat problemen verwachten met betrouwbaarheid,” aldus Brawn. De komende dagen zullen de coureurs testrijden in Barcelona.

Het is overigens onduidelijk wat er gebeurt met de Honda-werknemers die in de Britse fabriek te Brackley voor het team werkten. Het gaat om ongeveer 700 mensen.