Honda slaat vleugels uit

Geen reacties

Honda vindt het tijd voor iets nieuws. Krachtiger en sneller. Op de weg komen de limieten in zicht, maar daarboven bevindt zich nog een hele nieuwe wereld om te verkennen. Vanaf dit najaar is de Honda Jet te koop, een lichtgewicht straalvliegtuig.

Het idee is niet van de ene op de andere dag aan komen waaien. Sinds 1986 is Honda in North Carolina al bezig met de ontwikkeling van het vliegtuig. Het prototype werd vorig jaar gepresenteerd op de Experimental Aircraft Association (EAA) Air Venture. Tijdens dezelfde luchtvaartshow in Oshkosh heeft Honda dit jaar officieel aangekondigd de Jet in productie te gaan nemen.

Met de kleine jet wil Honda nieuwe maatstaven zetten op het gebied van prestaties, kwaliteit en comfort in het segment van zakenvliegtuigen. Het vliegtuig beschikt over twee straalmotoren, waarmee op 12,5 kilometer hoogte 778 km/h gevlogen kan worden. De Honda Jet heeft een actieradius van tweeduizend kilometer. Het vliegtuig biedt plaats aan zeven personen, bemanning incluis. Om de zakelijke en technische kanten van de Honda Jet verder uit te diepen is Honda een samenwerking aangegeaan met de grote Amerikaanse vliegtuigbouwer Piper Aircraft.