Meer beeld van Honda Accord

Geen reacties

De Honda Accord is in Nederland gearriveerd, vanaf 7 juni staat hij bij alle dealers in Nederland. Tevens hebben we meer foto’s van de nieuwe middenklasser, die veiligheid als belangrijkste thema kent.

De sedan zal als eerste arriveren, de Tourer volgt in september pas. De Honda is leverbaar met drie motoren, waarvan twee benzinevarianten. De eerste is een 2.0 met 156 pk, de sterkste een 201 pk sterke 2.4 iVTEC. De dieselmotor is nieuw en speciaal voor de Accord ontwikkeld. Hij heeft 150 pk en 350 Nm koppel.

Alle motoren voldoen al aan de Euro-5 uitlaatgasnorm, die in september 2009 van kracht wordt. Bovendien helpt de standaard zesversnellingsbak mee aan een gunstiger verbruik. Veiligheid is echter het belangrijkste speerpunt van de nieuwe Accord. Hij is leverbaar met talloze actieve en passieve veiligheidssystemen.

Er zijn drie uitrustingsniveaus: de Comfort, Elegance en Executive. Tot de standaarduitrusting behoort onder andere een tweezone airconditioning, radio/cd-speler met zes speakers, ESP, actieve hoofdsteunen en een stabiliteitssysteem voor zowel de auto als de aanhangwagen.