Sportieve Honda Jazz

Geen reacties

De meest verkochte Honda in Europa, de Jazz, is er nu ook in een sportuitvoering. Compleet met snel motortje en sportieve, trendy accenten. Precies zoals het hoort bij een sportmodel.

De nieuwe 1.4 ES Sport is te herkennen aan de zilverkleurige tienspaaks 15 lichtmetalen velgen, bumperspoilers voor en achter, zijskirts, mistlampen in de voorbumper en koplampbehuizing in carrosseriekleur. Van binnen heeft de Sport een stoer zwart interieur met zilverkleurige wijzerplaten. Als aandrijving heeft de nieuwe Jazz ES Sport een rappe 1.4 benzinemotor (61 kW/83 pk) gekregen met een dubbele, sequentiele ontsteking. Die zorgt voor extra kracht, maar maakt de Jazz ook zeer zuinig: hij verbruikt gemiddeld slechts 5,5 liter per 100 kilometer.

Sportief schakelen hoort er natuurlijk ook bij. Met de CVT-automaat in de handgeschakelde modus zijn er maar liefst zeven versnellingen beschikbaar, die ook nog eens op het stuur bediend kunnen worden.

Jazzgamma uitgebreid

Tegelijkertijd met de komst van de Jazz ES Sport, heeft Honda het complete Jazzgamma verder uitgebreid. De standaarduitrusting is royaler dan ooit. Zo heeft iedere Jazz voortaan standaard ABS, inclusief schijfremmen rondom, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, heldere knipperlichten op de voorspatborden, en een verlichte schakelaar voor de elektrische spiegelverlichting. En, heel handig, vanaf nu is het mogelijk om de voorstoel vanuit de achterzijde met een hendel naar voren te schuiven om de bank plat te leggen.