Doek valt voor Honda NSX

Geen reacties

Vijftien jaar na introductie rolt deze lente het laatste exemplaar van de Honda NSX van de band. De geheel uit aluminium opgetrokken sportwagen moest het opnemen tegen merken als Porsche en Ferrari, maar werd nooit een commercieel succes. Toch laten de Japanners het er niet bij zitten: een opvolger, gebaseerd op het studiemodel HSC, staat gepland voor eind volgend jaar.

De kans dat je in Nederland een NSX in t wild tegen komt, is bijzonder klein. Slechts 25 stuks heeft de importeur er hier sinds de verkoopstart weten te slijten, een fractie van het aantal Italiaanse en Duitse sportwagens dat in 15 jaar in ons land is geregistreerd. Liefhebbers van exclusiviteit doen dus een goede koop met een NSX. Door de geringe vraag is de productie inmiddels overgeplaatst naar Hondas fabriek in Suzuka, waar ook de S2000 wordt gebouwd. De meeste NSX-en zijn overigens onder de merknaam Acura verkocht in Amerika.

Hoe de opvolger er uit komt te zien, weten we inmiddels dankzij het prototype HSC, dat Honda al in 2003 op de Tokyo Motor Show liet zien. Hij wordt een stuk compacter dan zijn langgerekte voorganger, en breder. Wederom beschikt hij over een V6 middenmotor, die voor een ideale gewichtsbalans moet zorgen, en het vermogen wordt geschat op zon 300 pk. Eind 2006 moet het productiemodel in de showroom staan.