Honda Civic wint design award

Geen reacties

De nieuwe Honda Civic heeft een prestigieuze internationale prijs gewonnen. Op 26 juni krijgt Honda de ‘red dot: best of the best’ design award in handen. Dat zal geen geheel nieuwe ervaring worden voor de Japanners, in 2001 sleepte de S2000 dezelfde prijs in de wacht.

De nieuwe Civic won de ‘red dot: best of the best’ award in de categorie ‘Transport’. De jury prees het innovatieve design van de auto en noemde het ‘revolutionair’. De jury was daarnaast onder de indruk van de hoge kwaliteit van het gehele ontwerpconcept.

De ‘red dot’ design award is een wereldwijd toonaangevende verkiezing op het gebied van design, die jaarlijks wordt georganiseerd door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Als beloning voor de gewonnen award wordt de Civic daar nu een jaar lang onderdeel van een tentoonstelling. Het museum heeft met een collectie van meer dan 1.000 producten op 4.000 vierkante meter een van de grootste tentoonstellingen van hedendaags design. Daarnaast komt de Civic in het jaarboek van het Design Zentrum, wat als een autoriteit wordt gezien op het gebied van hedendaagse trends in de industrie.

Een internationale jury kiest in elf categorieën producten met een buitengewoon design. De categorieën omvatten naast auto-gerelateerd design ook andere onderdelen van industriële ontwerpen. De eerste verkiezing werd gehouden in 1955, waarbij buitengewone, internationale ontwerpen werden beloond met een ‘dot’. De huidige ‘red dot’ stamt uit 1992 en de verkiezing zoals die nu bestaat dateert van 2000. Erg vernieuwend dus.