Type R-sedan alleen in Japan

Geen reacties

De Honda Civic Type-R komt in april naar Nederland. De extra snelle uitvoering zal alleen beschikbaar zijn als hatchback. Het Japanse merk produceert ook een sedanversie, maar die blijft in eigen land.

Op zich lijkt dat geen tekortkoming, hot hatches doen het in ons land immers een stuk beter dan sedans. Toch is het jammer, want de vierdeurs Type-R is potenter dan de hatcchback die naar Europa komt. In plaats van 201 pk vermogen heeft de sedan maar liefst 225 pk voorhanden. Mits de bestuurder zijn gaspedaal hard indrukt, want het maximale vermogen is pas bij 8.000 toeren per minuut beschikbaar. Het maximumkoppel van de tweeliter viercilinder van 216 Nm komt ´al´ bij 6.100 toeren vrij.

Het uiterlijk van de sedan heeft veel weg van de Europese Type-R. De spoilers en speciale rode Honda-emblemen sieren ook de puur Japanse auto. De 18 inch lichtmetalen wielen zijn voorzien van Bridgestone Potenzo banden. Brembo remklauwen zorgen ervoor dat de auto ook op een fatsoenlijke wijze tot stilstand gebracht kan worden.