Honda pakt uit met Accord in Genève

Geen reacties

De wereldprimeur van Honda op de Autosalon van Genève is de Honda Accord, die als sedan en Tourer op de markt komt. Interessant is de komst van de nieuwe i-DTEC dieselmotor.

De 2.2 liter diesel levert 150 pk, een vermogensstijging van 10 pk ten opzichte van de vorige motor. Honda spreekt van ‘Super Clean diesel techniek’, wat inhoudt dat het aggregaat schoner, sterker en zuiniger wordt.

Er komen twee benzinemotoren, waarvan de 2.0 liter energielabel B meekrijgt. De Accord is in levende lijve een nette verschijning, die voortborduurt op het ontwerp van de vorige. Een nette zakensedan of –station zonder veel designgekkigheid. De Tourer is er qua uiterlijk flink op vooruit gegaan.

Verder vinden we bij Honda de CR-Z concept, die over een jaar of twee daadwerkelijk op de markt moet komen. Nadrukkelijk niet als Civic Coupé, maar als zelfstandig hybridemodel. Uiterlijk is de CR-Z ‘clean’ en sportief. De hoog oplopende taillelijn vinden we terug bij veel nieuwe modellen, zoals de Mazda 2, Ford Fiesta en Volkswagen Scirocco. Dit lijkt een nieuwe stylingtrend te zijn.

Begin 2009 bereidt Honda zijn Hybride-aanbod uit met een compacte vijfdeurs auto, die op de Autosalon van Parijs in oktober onthuld wordt als conceptauto. Verder verschijnt eind 2008 de nieuwe Jazz en kunnen we naar verluidt vanaf 2011 de nieuwe NSX verwachten.