Honda houdt recordkoers aan

Geen reacties

Voor het achtste jaar in successie heeft Honda een omzetrecord geboekt. Afgelopen boekjaar steeg de omzet met 8,3 procent tot ruim 75 miljard euro. De winst van ruim zes miljard euro is eveneens een nieuw record. Voor het nieuwe boekjaar 2008 verwacht Honda deze records opnieuw te kunnen verbreken.

De stijgende verkopen en gunstige valutaontwikkelingen compenseren de hogere verkoopkosten in Noord-Amerika, de hogere prijzen voor grondstoffen, de loonkostenstijgingen en de grotere investeringen in onderzoek en ontwikkeling. In het afgelopen boekjaar verkocht Honda wereldwijd 3,32 miljoen auto’s, een toename van 7,5 procent.

Komend jaar verwacht Honda nog eens 5,5 procent meer auto’s te verkopen. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de Civic Hybrid. Door de toegenomen interesse van het koperspubliek in het milieu en de fiscale voordelen verwacht Honda in Nederland 4.000 exemplaren van het hybride model te kunnen verkopen. Afgelopen jaar waren dat er 1.025 op een totaal van 5.832. De totale verkoopprognose voor het komende boekjaar bedraagt 7.900 stuks. Naast de Civic Hybrid moeten de nieuwe Accord Sedan en Accord Tourer de verkopen stimuleren.