Meer informatie en foto’s Honda Insight

Geen reacties

Er komt steeds meer informatie over de Honda Insight op straat te liggen. Behalve uitgebreid beeldmateriaal hebben we ook (bijna) alle specificaties van de nieuwe hybride.

2009 moet het jaar van de Honda Insight gaan worden. De hybride heeft een 1.3 benzinemotor en een elektromotor aan boord. Samen zijn deze krachtbronnen goed voor 102 pk en 226 Nm koppel, waarvan 88 pk en 123 Nm afkomstig zijn van de benzinemotor. Honda koppelt de motoren aan een CVT, een traploze automaat.

Het gecombineerde verbruik van de Insight, want daar is het uiteindelijk allemaal om te doen bij een hybride, ligt op 4,4 l/100 km (1:22,7). De CO2-uitstoot bedraagt 101 g/km, genoeg om vrijgesteld te worden van BPM. De auto valt in de 14 procent bijtellingklasse en bezitters betalen geen motorrijtuigenbelasting.

Met een lengte van 4,39 is de Insight iets kleiner dan de Prius maar dat zal de prijs waarschijnlijk ook zijn. Standaard wordt de Insight volgens de Belgische folder rijk uitgerust met onder andere ESP, airco met climate control en een radio/cd-speler. De Amerikaanse versie wordt onthuld op de Autoshow van Detroit. Ergens in het voorjaar verschijnt de Insight in de Nederlandse showrooms, voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.