Honda snijdt verder in productie

Geen reacties

Honda gaat verder snijden in de productie van zijn modellen. Over heel 2009 verwacht het merk 56.000 minder auto’s te produceren. Gedwongen ontslagen vallen er voorlopig nog niet.

De economische crisis raakt Honda hard. Na eerdere tijdelijke fabrieksluitingen kondigt Honda nu aan de komende maanden nog minder auto’s te gaan produceren. Er vallen geen gedwongen ontslagen maar de contracten van 1.300 tijdelijke werknemers worden niet verlengd.

In Europa moet de Swindon-fabriek in Engeland flink snijden. In april en mei sluit de Honda fabriek in totaal 35 dagen. De Engelsen produceren de Civic en de CR-V. Een woordvoerder van de fabriek geeft in een verklaring aan dat ‘de Europese automarkt nog geen enkel teken van herstel vertoont’.

Het merk verwacht in 2009 1,168 miljoen auto te produceren, Honda heeft de winstverwachting al met de helft omlaag geschroefd. Eerdere maatregelen om kosten te besparen waren het stopzetten van de ontwikkeling van snelle modellen als de NSX en het terugtrekken van het Formule 1-team.