Silverstone-editie van Honda Civic

Geen reacties

Rubens Barrichello haalde anderhalve week geleden op Silverstone eindelijk weer eens podiumplaats voor het Formule 1-team van Honda. De Nederlandse importeur is daar nog altijd zo van onder de indruk dat er een speciaal actiemodel van de Civic is samengesteld om de prestatie te eren.

De Honda Civic Silverstone heeft echter weinig met racen van doen. Het is weliswaar een variant op de Civic Sport, maar technologieën als een navigatiesysteem, parkeersensoren en metallic lak zijn niet bepaald uit de Formule 1 afkomstig. De Silverstone-uitvoering is verkrijgbaar met 83 pk sterke 1,4-liter benzinemotor, 140 pk sterke 1,8-liter i-VTEC of 140 pk sterke 2,2-liter CTDi dieselmotor. De benzineversies zijn leverbaar met automatische i-Shift transmissie, inclusief schakelpaddles aan het stuur, die we wel uit de autosport kennen. De auto is jammer genoeg niet uitgerust met een systeem dat advies geeft over de bandenkeuze, terwijl dat Barrichello toch juist tot het podium heeft gebracht.

In de wisselende omstandigheden op het Britse circuit wist de Braziliaan, die de meeste Grand Prix ooit heeft gereden, op exact het juiste moment naar regenbanden om te schakelen, terwijl zijn concurrenten nog rondglibberden op versleten ‘intermediates’ (een tussenvorm tussen droogweerbanden en regenbanden). Barrichello kon in deze korte regenbui veel tijd goedmaken en bezorgde Honda daardoor een onverwacht lichtpuntje in donkere tijden, want de laatste twee jaar wil het niet erg vlotten met het Japanse Formule 1-team.