Honda toont voorproefje nieuwe Accord

Geen reacties

Het is dringen geblazen bij de Honda-stand op de North American International Auto Show. Niet alleen staat daar de voorbode van de nieuwe NSX, Honda presenteert ook de Accord Coupe Concept. Helaas komt de tweedeurs coupé niet naar Nederland, maar dat maakt hem zeker niet minder interessant.

Het is namelijk niet ondenkbaar dat diverse stylingelementen van het concept overgeheveld gaan worden naar de Accord Sedan, die wel gewoon naar Europa komt. Waarschijnlijk geldt dat niet voor de opvallende uitlaatpijpen. Het valt zelfs te betwijfelen of de Accord Coupe wel vier van zulke schoorstenen nodig heeft. Aan de voorzijde springen de zeskantige grille, de grote koplampen en de voorspoiler met ingebouwde mistlampen direct in het oog.

“De Accord Coupe Concept geeft de designrichting weer van de komende, achtste generatie Accord”, zegt Honda-topman John Mendel. “De Accord zet nieuwe maatstaven op het gebied van veiligheid, efficiency, prestaties, verfijning en stijl.” De Honda Accord Coupe Concept is voorzien van een krachtige i-VTEC V6 motor, die is afgesteld op een lage uitstoot en optimaal brandstofverbruik.