Honda S2000 aangescherpt

Geen reacties

Honda heeft de S2000 voor modeljaar 2004 licht gewijzigd. De wijzigingen betreffen vooral het onderstel, dat volgens Honda nog beter is afgestemd op de rijstijl die je met zon S2000 nu eenmaal ontwikkelt.

Uiterlijk is de S2000 dus nauwelijks gewijzigd. Andere triple-beam koplampen, en ook de achterlichten werden gewijzigd. Voortaan maken deze dus gebruik van LED-technologie. Verder zien we aan de achterzijde anders vormgegeven bumper en een nieuwe, dubbele uitlaat met ovale, verchroomde eindstukken.

Nog een wijziging die in het oog springt, betreft de wielen. Het vorige model stond op 16-inch lichtmetaal, vanaf volgend jaar wordt dit 17 inch. Belangrijk bij een roadster als de S 2000 is de torsiestijfheid. Dat heeft Honda zich blijkbaar ook gerealiseerd, want in het chassis is voor de radiateur een extra verstevigingsbalk aangebracht, en ook de bovenste draagarmen hebben extra steunen gekregen. Verder is de voorzijde van de auto voortaan stugger afgeveerd dan de achterzijde.

Honda heeft ook naar de stuurinrichting gekeken. In het EPS-systeem (Electronic Power Steering) is de bekrachtiging verminderd, waardoor de besturing directer aanvoelt. Verbeterde software in het ABS-remsysteem zorgt voor meer veiligheid. En de motor? Die bleef ongewijzigd. Aan een VTC-motor met 240 pk en dubbele bovenliggende nokkenassen zouden wij ook niet veel doen. Over prijzen hebben de Japanners nog niets verklapt. Wel laten ze weten dat de nieuwe S2000 vanaf januari volgend jaar in Europa leverbaar is.