De terugkeer van een legende

Geen reacties

Het is natuurlijk gewaagd om een auto Legend te noemen, maar Honda heeft de protserige naam waargemaakt. Vooral in eigen land en de Verenigde Staten is het model een groot succes gebleken. Na een pauze van drie jaar keert de Honda Legend ook weer terug in Europa.

De nieuwste generatie van de Honda Legend is dusdanig aangepast dat deze ook geschikt is voor de Europese markt. Twee jaar geleden beleefde het model al zijn introductie in Japan en Amerika, maar in die landen gelden anderen eisen en wensen op het gebied van wielophanging en afstelling. Aan de krachtbron is niets veranderd, dat is ook in Europa de 3,5 liter VTEC V6 met 295 pk en 351 Nm. Een dieselmotor is niet beschikbaar.

De Honda Legend komt in augustus naar een twintigtal Honda-dealers en is daar te koop voor een prijs van 74.500 euro. Hoewel vrijwel alles standaard aanwezig is en er dus alleen een kleur gekozen hoeft te worden, moet er toch rekening gehouden worden met een levertijd van bijna een half jaar. Tot de uitgebreide standaarduitrusting van de enige uitvoering behoren ‘Super Handling All-Wheel Drive’ (SH-AWD), meedenkend remsysteem, adaptieve cruise control, lederen bekleding en metallic lak.