Honda Civic krijgt gestalte

Geen reacties

Nadat Honda begin dit jaar de autowereld verblijdde met een prachtig studiemodel van de nieuwe Civic, hebben de Japanners nu wat meer informatie vrijgegeven over motoren die we kunnen verwachten.

Naar verluidt wordt de nieuwe middenklasser van Honda leverbaar met een compleet nieuw ontwikkelde 1,8 liter benzinemotor, met een vermogen van 140 pk en een koppel van 174 Nm. De motor is een technisch huzarenstukje als we de fabrikant mogen geloven, want deze zou de prestaties van een 2,0 liter combineren met het brandstofverbruik van een 1,5 liter. Tel uit je winst.

Net als de huidige Civic gaat Honda de nieuwkomer ook leveren met een hybridesysteem. Dat zou echter anders zijn dan dat van de Civic IMA die op dit moment nog wordt geleverd. De nieuwe hybride uitvoering wordt uitgerust met een 95 pk sterke 1,3 liter benzinemotor en een elektromotor die daar nog eens 20 pk aan toevoegt. De techniek zou volgens Honda vooral efficiƫnter zijn geworden.

Tenslotte kunnen we onder de motorkap van de nieuwe Civic straks ook een 2,2 liter diesel vinden. Deze is niet onbekend, want Honda levert deze motor ook voor de Accord en de FR-V. Officieel verkeert de Civic trouwens nog steeds in de ontwerpfase. Een definitief productiemodel is nog steeds niet getoond, maar deze zou uiterlijk weinig afwijken van het concept dat eerder dit jaar het levenslicht zag.