Honda: Insight lijkt niet op Toyota Prius

Geen reacties

Honda pareert de kritiek in eigen land dat de Honda Insight te veel op de Toyota Prius zou lijken. Dat meldt het Britse Autocar. Beide modellen zijn onlangs geïntroduceerd op de Japanse markt.

Volgens managing director Nobuki Ebisawa van Honda heeft het merk niet geprobeerd om het ontwerp van de Toyota Prius te imiteren. Hij reageert hiermee op criticasters die vinden dat de Insight en de Prius te veel op elkaar lijken. Hij ziet niet in waar de kritiek op gebaseerd is.

“Wij vinden helemaal niet dat de Insight op de Prius lijkt. Er zijn misschien wat overeenkomsten in de daklijn maar verder verschillen de twee auto’s behoorlijk,” aldus Ebisawa. Hij geeft aan dat de Insight vanuit het Honda design-DNA is bedacht en ontworpen.

Ebisawa wijst naar de FCX Clarity, de waterstofauto van Honda die alleen in Japan en de Verenigde Staten verkrijgbaar is. Deze auto is vanuit dezelfde designrichting ontworpen. Wel geeft hij toe dat de ontwerpmogelijkheden beperkt zijn als je de ideale aerodynamica wil bereiken. Ook de plaatsing van de hybride aandrijflijn zorgt voor beperkingen in het ontwerpproces.