Prijs speciale Honda Civic Type R bekend

Geen reacties

Honda heeft de prijs bekend gemaakt van de Honda Civic Type R Championship White Edition. De extra sportieve variant van de snelste Civic kost 39.000 euro en staat in juli in de showroom.

De Honda Civic Type R Championship White Edition – een hele mond vol – is een speciale uitvoering op basis van de Civic Type R. Het model kenmerkt zich door de speciale witte kleur, als eerbetoon aan Honda’s eerste Formule 1 bolide. En eigenlijk is het een soort afscheidscadeautje omdat het merk zich met ingang van aankomend seizoen terugtrekt uit de Formule 1.

Om de Civic Type R Championship White Edition op het circuit uit de verf te laten komen monteert het merk een gelimiteerd slipdiffentieel, dat het vermogen met een koppeling over beide voorwielen verdeelt. Volgens Honda bewijzen diverse testen op het Tsukuba-circuit in Japan dat de Championship White Edition daadwerkelijk betere rondetijden neerzet dan de ‘gewone’ Type R. Vooral tijdens het accelereren levert het ‘limited slip’ differentieel voordeel op.

Naast de speciale witte kleur onderscheidt deze Civic Type R zich met 18 inch lichtmetalen wielen in dezelfde kleur en donkerchromen deurgrepen, tankdop en grille. Ieder exemplaar krijgt een plaatje met een serienummer dat in het interieur wordt geplaatst. Vanaf juli is de Championship White Edition verkrijgbaar voor 39.000 euro.