Honda CR-Z brochure uitgelekt

Geen reacties

De brochures voor de onthulling van de hybride Honda CR-Z, volgende maand in Japan, liggen al klaar. Sterker nog, er is er een terechtgekomen op internet. Dat betekent dat we voortijdig al wat afbeeldingen en details kunnen verstrekken over “‘s werelds eerste hybride sportauto”.

Het (Japanse) productiemodel lijkt sterk op de CR-Z Concept 2009, die nog geen twee maanden geleden in Tokio werd tentoongesteld. Duidelijk te zien is dat het donker glazen dak uit twee delen bestaat en dat de lichtunits gebruik maken van LED-lampjes. Verder geven de foto’s in de brochure een indruk van het comfortabele interieur. De vormgeving van de auto is natuurlijk een dikke knipoog naar de Honda CR-X.

De Honda CR-Z wordt door de fabrikant “‘s werelds eerste hybride sportauto” genoemd. Hij krijgt dan ook een iets zwaardere benzinemotor dan Honda’s andere hybrides, de Insight en de Civic Hybrid. Het wordt een 1,5 liter i-VTEC die 114 pk en 145 Nm koppel kan leveren. Daarnaast is er de elektromotor van 14 pk en 78 Nm kracht. Daarmee trekt de CR-Z vanuit stilstand in 9.7 sec op naar de 100 km/u. Laten we zeggen: niet top voor een sportauto maar niet slecht voor een hybride.

De consumenten in Japan krijgen de keus uit een zesversnellingen handbak en een CVT-automaat. De brochure vermeldt een brandstofverbruik van 4,0 liter/100 km, 1 op 25 dus. Overigens is dit verbruik door de bestuurder te beïnvloeden, je kunt namelijk rijden in de standen ‘eco’, ‘normal’ en ‘sport’.

De productieauto heeft bijna dezelfde afmetingen gekregen als de laatste conceptcar. De CR-Z wordt 4.080 mm lang, 1.740 mm breed en 1.395 mm hoog. De wielbasis is 2,44 m en de spoorbreedte 1,51 m. De Europese uitvoering van de Honda CR-Z krijgt naar verwachting nagenoeg dezelfde specificaties als de Japanse uitvoering. Terwijl de Japanse onthulling in februari al op de planning staat moeten we in Nederland nog wachten tot de tweede helft van 2010. Pas dan weten we welk prijskaartje wat aan Honda’s nieuwe hybride komt te hangen.