Honda CR-Z weer stapje dichterbij

Geen reacties

Honda toont op de aankomende autoshow de CR-Z Concept 2009. Dat is nog niet het definitieve productiemodel van de hybride coupé maar het conceptmodel staat wel weer een stapje dichterbij de werkelijkheid.

Honda maakt ons al jaren lekker op autoshows met de CR-Z, een hybride revival van de CRX. Van die CR-Z laat Honda komende week op de Autoshow van Tokio de Concept 2009 zien, die nog slechts op details afwijkt van het uiteindelijke productiemodel.

Een andere noviteit op de Japanse autoshow is de Skydeck (tweede foto), die zich ook nog in de conceptfase bevindt. Het is een zespersoons MPV met hybride aandrijving. Dit model zal pas over een paar jaar op de markt komen en dan is het nog niet eens zeker of ‘ie naar Europa komt.

Honda neemt nog meer toekomstmuziek mee naar Tokio. De eenwieler U3-X (derde foto) is elektrisch aangedreven en toont aan dat Honda het begrip ‘elektrische mobiliteit’ erg breed ziet. Ook elektrisch is de EV-N, een stadsautootje waarvan het merk nog geen beeldmateriaal vrijgeeft. Als de autoshow van Tokio van start gaat komt er ongetwijfeld meer informatie naar buiten over alle concepten.