Honda Jazz weer winnaar Tevredenheids Trofee

Geen reacties

De Honda Jazz is wederom de winnaar van de Tevredenheids Trofee. De algemene trend in de editie van 2009 is dat auto’s steeds betrouwbaarder worden en de verschillen tussen de merken kleiner. Op het gebied van kosten ontstaan de grootste verschillen.

De Honda Jazz heeft net als in de voorgaande jaren de meest tevreden gebruikers. In de Tevredenheids Trofee 2009, een initiatief van het tijdschrift Autoweek en onderzoeksbureau Trendbox, prijkt de compacte Japanner bovenaan de lijst met een puntenaantal van 107,5. De Peugeot 407 is de hekkensluiter met slechts 88,3 punten.

Een belangrijke ontwikkeling is dat auto’s ten opzichte van de vorige jaren steeds betrouwbaarder worden. Ook wordt het verschil tussen de best- en slechtst scorende merken kleiner. Merken die steeds beter scoren zijn BMW, Fiat, Mercedes, Nissan en Volvo. Lexus en Subaru, in het verleden winnaars, zakken juist wat terug.

Toch zijn het nog altijd de Japanse merken die de meest tevreden gebruikers kennen. Alle modelklassen hebben een Japanse winnaar, behalve de zogenaamde Executive-klasse maar daar zijn geen Japanse merken actief. De Honda Jazz voert de lijst compacte auto’s aan, de Toyota Prius wint in de compacte middenklasse, de Honda Accord heeft de meest tevreden gebruikers in de middenklasse, de BMW 5-serie voert de lijst met Executive-modellen aan, bij de MPV’s wint de Toyota Verso en de Honda CR-V is de winnaar bij de SUV’s.