Honda breidt hybride-aanbod uit met Jazz

Geen reacties

Honda presenteert op de aanstaande autosalon van Parijs de Jazz Hybrid. Onder de motorkap schuilt de techniek van de Insight.

Honda heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de Jazz Hybrid zou komen. Nu is het zover. Hier zijn de eerste foto’s en informatie van de hybride die zijn publieksdebuut op de autosalon van Parijs beleeft in oktober. De Jazz Hybrid heeft de techniek van de Insight aan boord, dat wil zeggen een 1,3 liter i-Vtec benzinemotor gekoppeld aan een IMA-elektromotor en een traploze automaat.

Honda zegt dat de Jazz ‘vergelijkbare verbruiks- en emissiecijfers heeft als de Insight’. Dat zou betekenen dat de Jazz in aanmerking komt voor alle belastingvoordelen die gelden voor schone auto’s. De Jazz is overigens de eerste hybride auto in het B-segment.

De Jazz Hybrid onderscheidt zich van zijn benzinebroertjes met andere koplampen, een nieuwe grille, aangepaste achterlichten en een nieuwe achterbumper. Het dashboard is donkerder van kleur en contrasteert daardoor met de blauwe instrumentenverlichting. De Jazz Hybrid komt begin 2011 op de markt en tegen die tijd maakt Honda ook de prijzen en specificaties bekend.