Toekomst Honda Legend onzeker

Geen reacties

Grote sedans sterven langzaam maar zeker uit. Nu is het de Honda Legend die een onzekere toekomst tegemoet gaat. De verkoop van het model loopt zeer stroef dus een opvolger lijkt er niet te komen.

Het voortbestaan van de Honda Legend hangt aan een zijden draadje. In Europa en Japan wordt het model nauwelijks verkocht en zelfs in de Verenigde Staten, waar grote sedans nog altijd populair zijn, weet Honda de auto met moeite aan de man te brengen.

De topman van Honda, Takanobu Ito, heeft tegen het Britse Autocar gezegd dat de Legend niet vroegtijdig uit productie gaat. De levenscyclus van het huidige model loopt nog door tot 2012. Hij geeft aan de dat de auto zeer belangrijk is voor de Amerikaanse markt en dat er ook in Japan een kleine maar fanatieke groep liefhebbers is.

In de V.S. wordt de auto verkocht onder het luxelabel Acura. Er verlieten in de eerste zes maanden van 2010 nog geen duizend exemplaren de showroom. In Nederland blijft de teller voor de Legend dit jaar tot nu toe steken op welgeteld twee stuks. In diverse Europese landen is de Legend wegens gebrek aan belangstelling al niet eens meer te koop. Een teken aan de wand.