Honda CR-Z Auto van het Jaar in Japan

Geen reacties

Honda heeft met de CR-Z de titel Auto van het Jaar in Japan binnengehaald. De voorsprong op de nummer 2, de Volkswagen Polo, is minimaal. De Polo mag zich wel ‘Import Car of the Year’ noemen.

De Honda CR-Z is in Japan uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2010-2011. De CR-Z laat de Volkswagen Polo met een klein puntenverschil achter zich. De Polo kreeg de meeste eerste plaatsen van de juryleden maar in totaal haalde de CR-Z meer punten. Het is de tweede keer dat Volkswagen achter het net vist, vorig jaar werd de Golf tweede na de Toyota Prius.

De Polo is wel de auto die de meeste punten ooit binnenhaalt voor een niet-Japanse auto. De Suzuki Swift eindigt in de verkiezing als derde. In totaal konden zestig juryleden elk 25 punten toekennen aan de verschillende auto’s.

De andere tien finalekandidaten waren de Peugeot RCZ, Nissan March (die auto we hier kennen als Micra), BMW 5-serie, Jaguar XJ, Mazda 5, Toyota Mark X (een luxe sedan) en de Mercedes E-Klasse. Die laatste eindigde in de Japanse verkiezing roemloos onderaan met slechts 19 punten.