Indicatieve vanafprijs Honda Jazz Hybrid bekend

Geen reacties

Honda heeft de indicatieve vanafprijs van de Jazz bekend gemaakt: tussen de 19.000 en 20.000 euro. De compacte MPV krijgt dus ongeveer dezelfde vanafprijs als de Insight.

Honda roept dat de Jazz Hybrid de goedkoopste hybride van Nederland wordt. De eigen Insight is er vanaf 19.990 euro dus zoveel goedkoper wordt hybride-rijden met de komst van de Jazz Hybrid niet. Die heeft namelijk een indicatieve vanafprijs van tussen de 19.000 en 20.000 euro. De Jazz is standaard wel rijk uitgerust met climate control, privacy glass achter, radio/cd-speler en natuurlijk een CVT-automaat.

Hoewel de cijfers nog steeds officieel zijn gehomologeerd is het wel zeker dat de hybride in de 14 procent bijtellingscategorie valt. Dat betekent dus ook vrijstelling van BPM maar die is in de indicatieve prijs al verrekend. Particuliere kopers betalen daarnaast geen wegenbelasting.

In Japan kent de Jazz Hybrid een vliegende verkoopstart, in twee dagen tijd zijn er al 10.000 orders geschreven. Een mooie opsteker voor Honda omdat grote concurrent Toyota met de hybride Prius al maanden met overmacht de verkooplijsten aanvoert in het thuisland.